Devian van Dorst – Zet hoog in en ga ervoor!

Zet hoog in en ga ervoor. Dat is precies wat Devian van Dorst (links op de foto) en Sam van Kroonenburg (rechts op de foto) hebben gedaan tijdens hun stage periode bij Jouw Psychologisch Voordeel. Wat ons betreft mogen zij met trots terugkijken op hun stage. We laten hier Devian aan het woord:

“Bij de start van mijn stageperiode hadden Jitze Jouwsma en ik meteen al een goed gesprek, waarin hij extra doorvroeg naar mijn doelen voor de komende periode. Ik heb wel vaker mijn doelen moeten formuleren, maar dit was duidelijk anders. Ik ben een doel dan ook gaan zien als één van de krachtigste tools die we kennen in de sportpsychologie. Dit was iets wat mij prikkelde en we gingen eigenlijk gelijk al meteen aan de slag!

Dat is al een mooi voorbeeld van hoe Jouw Psychologisch Voordeel te werk gaat in een coachingsgesprek. Een intakegesprek gaat echt over jou en jouw doelen. Wat brengt jou hier en waar wil je naar toe? Wat heb je daar voor nodig en hoe wil je het aan gaan pakken? Voor mij was dat vooral ‘Wat wil jij straks allemaal gedaan en bereikt hebben om het komend jaar onvergetelijk te maken?’ Jitze liet me inzien dat deze periode daar het uitgelezen moment voor was.

Eén van de dingen die mij het meest zijn bijgebleven is de manier waarop Jouw Psychologisch Voordeel de psychologie benadert. JPV maakt de psychologie graag zo tastbaar en toegankelijk mogelijk. Dat gebeurt o.a. door de theorie af te wisselen of te combineren met praktijk. Iets wat soms makkelijk lijkt, maar in werkelijkheid stiekem een behoorlijke uitdaging is. Een mooie uitdaging, dat wel. Waar mogelijk wordt zelfs de theorie volledig in de praktijk gegeven, want ja uiteindelijk willen sporters toch het liefste zoveel mogelijk gewoon actief bezig zijn. Het zoveel mogelijk aansluiten bij de behoeftes van de sporters is iets wat Jouw Psychologisch Voordeel kenmerkt en wat mij aanspreekt. Tijdens mijn stage leerde ik dan ook al snel waar de ‘Jouw’ precies voor stond. Bij JPV ben je er van verzekerd dat je een training op maat krijgt, geen standaard praatje, maar een coachingsessie, workshop, training of clinic wat zoveel mogelijk aansluit bij dat wat bij jou past (zodat het inderdaad jouw psychologisch voordeel wordt).

Ik heb geleerd hoe ik maatwerk kan leveren op een professionele manier dat binnen mijn straatje ligt. Hierdoor heb ik een mooie balans kunnen vinden tussen mezelf zijn en professioneel werken. Jouw Psychologisch Voordeel heeft meer dan een bevestiging gegeven waarom ik door wil met sportpsychologie. Ik heb zo goed als al mijn doelen kunnen behalen en zelfs wat doelen kunnen bijstellen (naar boven natuurlijk!). Deel uitmaken van Jouw Psychologisch Voordeel heeft er voor gezorgd dat ik grote stappen heb kunnen zetten richting de wording van een professional. Ik kan wel zeggen dat ik mijn voordeel ermee heb gedaan.

‘Zet hoog in’, een zin die leeft binnen Jouw Psychologisch Voordeel, heeft me nu een prachtige vervolgstap opgeleverd.

Keep the good things flowing!”

‘Keep the good things flowing’, een mooie zin om mee af te sluiten, een titel van één van onze trainingen en ook iets wat wij van Jouw Psychologisch Voordeel aan Devian mee willen geven.

Wat jouw voorgangers van mij vinden

"Ik vind de actieve aanpak die JPV hanteert erg prettig. De workshop over doelen stellen slaat ook echt aan bij mijn groep. Verder denk ik dat spelers er onbewust meer mee bezig zijn dan we denken. Ik ben van mening dat het werk van JPV een toegevoegde waarde is voor de organisatie Handbalschool Brabant the Netherlands."

Hans de Rooij

Technisch coördinator & trainer Handbalschool Brabant the Netherlands

"Jitze weet door middel van een goede analyse heel goed bruikbare handvatten mee te geven die je als sporter helpen beter te presteren. Of je nu ergens tegenaan loopt of gewoon eens wilt ervaren wat je door middel van sportpsychologie kunt verbeteren, ik ben overtuigd dat zijn tips en trics je kunnen helpen tijdens je training en wedstrijd. Hij is betrokken en altijd bezig zichzelf te ontwikkelen volgens de nieuwste inzichten, waardoor je echt een team wordt en samenwerkt voor betere prestaties."

Joep Staps

Multi-atleet

"Je merkt goed dat de spelers die er echt iets mee kunnen er ook gebruik van maken, dat wil zeggen dat er vertrouwen is in JPV en dat is erg positief. Het is goed dat spelers er op deze leeftijd mee bezig gaan om er later profijt van te hebben. De samenwerking is erg prettig en de nuchtere aanpak van JPV spreekt me heel erg aan. Het zorgt ervoor dat de spelers de soms wat zweverige psychologie ook echt begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk."

Duncan van Cauter

Trainer Handbalschool Brabant the Netherlands