Portfolio:

Dronninglundcup 2018 1

Dronninglundcup 2018

Wat een week, wat een voorbeeld van hoe sportpsychologie ingezet zou kunnen/moeten worden bij alle organisaties die sportprestaties serieus nemen. Wij van Jouw Psychologisch Voordeel zijn op uitnodiging van Handbalschool Brabant the Netherlands afgereisd naar Denemarken voor de DronninglundCup.

Van 8 tot 15 juli 2018 is Sam van Kroonenburg namens Jouw Psychologisch Voordeel als sport en performance coach meegegaan met de handbalschool. Hij heeft daar de kans gekregen om een keer een hele week mee te draaien op de plek waar het allemaal daadwerkelijk gebeurt.

“Het ijzer smeden wanneer het nog heet is”.

Wat een luxe positie, ieder team en iedere speler kon een beroep doen op Sam. Hij was de hele week aanwezig bij de voorbereidingen, wedstrijden en bij de ‘nazorg’. Daar waar nodig kon hij dus heel gericht inspelen op dat wat belangrijk was voor die specifieke groep of speler. Sam: “Ik heb de kans gekregen om met verschillende trainers mee te lopen, zo heb ik me iedere dag bij iemand anders aangesloten om hun visie te bekijken en te proberen aanwijzingen te geven waar mogelijk en nodig. We hebben bijvoorbeeld gepraat over de communicatie en hoe een team aan de wedstrijd begint. Waarom een team niet durfde wanneer het spannend werd en wat daar concreet mee gedaan kon worden”.

Zelden kan je als team, speler of coach zo effectief werken aan je mentale vaardigheden. Als sportpsycholoog heb je niet altijd de luxe om er de hele week bij te kunnen zijn. Het is voor een sportorganisatie vaak ook niet mogelijk om een sportpsycholoog voor de hele week in te huren. Daarom zijn wij van Jouw Psychologisch Voordeel blij dat we dit samen met de Handbalschool Brabant the Netherlands mogelijk hebben kunnen maken. Uiteraard zijn wij daar Sam ook erg dankbaar voor, hij was de juiste man op de juiste plek. Hij heeft bewezen dat je hem als organisatie een aantal verantwoordelijke taken kunt toevertrouwen. Sam: “Tijdens de finaledag heb ik nog een heel leuke ontmoeting gehad met de bondscoach van het Nederlands Dameshandbalteam. We hebben samen gepraat over de mentale kant van sport in het algemeen. De gedachte dat mentale begeleiding geen middel moet zijn als er iets fout gaat, maar juist proactief ingezet moet worden, kwam sterk naar voren. Het voorbereiden van situaties, zoals stressmomenten, is in onze ogen essentieel voor een goede prestatie op het veld”.

Het was een mooie leerzame investering, waarbij aan weerzijde veel geleerd is. Maar wat wil je, als professionals van verschillende disciplines een hele week met elkaar optrekken tijdens een sportevenement in het buitenland op hoog niveau? Zij streven allemaal naar hetzelfde doel: De kinderen zo goed mogelijk begeleiden naar hun prestaties in hun persoonlijke ontwikkeling.

We willen alle deelnemers (en begeleiders) feliciteren met hun team en persoonlijke prestaties. Kwartfinales, halve finales en in het bijzonder de ontzettend knappe eerste plek van de meidengroep D2 en de tweede plek van de jongens B in een oudere leeftijdsgroep U19.

Het was een unieke samenwerking. Als het aan ons ligt, is dit pas het begin. Sam: “Ik heb deze week genoeg inspiratie opgedaan om de komende tijd weer stappen te kunnen zetten. Ik wil daarvoor alle mensen van de handbalschool bedanken die daar aan hebben bijgedragen”.

Mogelijk vind u dit ook interresant:

Sweden Partille Cup 2019 - World of Handball 3

Sweden Partille Cup 2019 – World of Handball

Het werelds grootste handbaltoernooi wordt al jaren in Zweden gespeeld. Dit jaar was het een bijzondere editie, namelijk het 50-jarig jubileum. Een extra reden voor ons om, samen met Handbalschool Brabant the Netherlands (handbalschoolbrabant.nl), af te reizen naar het Zweedse Göteborg. De stad was een week lang (1 t/m 7 juli) het domein van handballers […]

Top Tennis Training Brabant 5

Top Tennis Training Brabant

Top Tennis Training Brabant (TTTB) is een succesvolle & professionele tennisschool in Breda en omstreken. Vooral de ervaring van de eigenaren en de verschillende specialiteiten van de overige tennisleraren maakt deze tennisschool zo uniek in mijn ogen. Sinds 2009 ben ik officieel als tennisleraar bij TTTB en krijg ik ieder jaar weer de kans om […]

Devian van Dorst - Zet hoog in en ga ervoor! 7

Devian van Dorst – Zet hoog in en ga ervoor!

Zet hoog in en ga ervoor. Dat is precies wat Devian van Dorst (links op de foto) en Sam van Kroonenburg (rechts op de foto) hebben gedaan tijdens hun stage periode bij Jouw Psychologisch Voordeel. Wat ons betreft mogen zij met trots terugkijken op hun stage. We laten hier Devian aan het woord: “Bij de […]