Succesverhaal Frank Verdonschot

Naast het bieden van persoonsgerichte oplossingen voor prestatievragen en het geven van clinics en trainingen is Jouw Psychologisch Voordeel actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het meewerken aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de gehele sector. Met name het ondersteunen van de volgende generatie performance coaches is hierbij van groot belang. Om hier een directe positieve bijdrage aan te leveren is Jouw Psychologisch Voordeel sinds 2016 actief bezig met het opleiden, begeleiden en coachen van jonge professionals in de rol van stagiaires. Aan het woord is Frank Verdonschot:

“In het derde jaar van mijn opleiding toegepaste psychologie heb ik de kans gekregen om onder begeleiding van Jouw Psychologisch Voordeel verder te groeien binnen mijn gekozen specialisatie als sportpsycholoog. Het is een relatief nieuw vakgebied dat nog geen brede naamsbekendheid geniet binnen de meeste (sport)organisaties in Nederland. Dit heeft als gevolg dat het lastig kan zijn de juiste begeleiding te vinden, begeleiding die je zeker in het begin van jouw vorming als professional hard nodig hebt. Ik heb het geluk gehad bij Jouw Psychologisch Voordeel terecht te kunnen, waar persoonlijke aandacht en een uitdagende omgeving mij grote stappen heeft laten maken in mijn professionele (en persoonlijke) ontwikkeling.

Tijdens mijn tijd bij Jouw Psychologisch Voordeel heb ik gewerkt met verschillende partijen actief in de sportwereld. Een daarvan was de Handbalschool Brabant, een van de meest toonaangevende en vooruitdenkende jeugdhandbal opleidingen van Nederland. Ik heb voor de handbalschool een mentale performance scan ontwikkeld. Dit is een assessment tool die inzicht geeft in de mentale vaardigheden van jonge atleten en daardoor aan kan geven waar de grootste groeipotentie ligt bij een team of individu. Daarnaast heb ik mij verdiept in het ontwikkelen, organiseren en geven van trainingen voor uiteenlopende organisaties, gericht op het inzetten van psychologische kennis en vaardigheden als voordeel voor de sporter, coach of ouder.

Jitze Jouwsma, eigenaar van Jouw Psychologisch Voordeel, heeft tijdens mijn stagetraject opgetreden als mentor, expert, vraagbaak, klankbord en soms proefpersoon. Door zijn begeleiding en onder zijn toeziend oog heb ik vertrouwen gekregen in mijn vaardigheden binnen een van de mooiste werkvelden ter wereld. De kennis die ik opgedaan heb zal ik nog vele jaren inzetten tijdens de uitoefening van mijn beroep. Ik zal altijd met een glimlach terugkijken op mijn stageperiode en hoop dat ik over een aantal jaar in dezelfde positie sta als Jitze en jonge professionals dezelfde kansen kan bieden die ik genoten heb bij Jouw Psychologisch Voordeel.”

Wat jouw voorgangers van mij vinden

"Ik vind de actieve aanpak die JPV hanteert erg prettig. De workshop over doelen stellen slaat ook echt aan bij mijn groep. Verder denk ik dat spelers er onbewust meer mee bezig zijn dan we denken. Ik ben van mening dat het werk van JPV een toegevoegde waarde is voor de organisatie Handbalschool Brabant the Netherlands."

Hans de Rooij

Technisch coördinator & trainer Handbalschool Brabant the Netherlands

"Jitze weet door middel van een goede analyse heel goed bruikbare handvatten mee te geven die je als sporter helpen beter te presteren. Of je nu ergens tegenaan loopt of gewoon eens wilt ervaren wat je door middel van sportpsychologie kunt verbeteren, ik ben overtuigd dat zijn tips en trics je kunnen helpen tijdens je training en wedstrijd. Hij is betrokken en altijd bezig zichzelf te ontwikkelen volgens de nieuwste inzichten, waardoor je echt een team wordt en samenwerkt voor betere prestaties."

Joep Staps

Multi-atleet

"Je merkt goed dat de spelers die er echt iets mee kunnen er ook gebruik van maken, dat wil zeggen dat er vertrouwen is in JPV en dat is erg positief. Het is goed dat spelers er op deze leeftijd mee bezig gaan om er later profijt van te hebben. De samenwerking is erg prettig en de nuchtere aanpak van JPV spreekt me heel erg aan. Het zorgt ervoor dat de spelers de soms wat zweverige psychologie ook echt begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk."

Duncan van Cauter

Trainer Handbalschool Brabant the Netherlands