Portfolio:

Tennisschool Sport-Events, Totaal in Tennis & KNLTB 1

Tennisschool Sport-Events, Totaal in Tennis & KNLTB

Jouw Psychologisch Voordeel heb ik opgericht om jouw doelen, maar ook mijn persoonlijke “doelen” te kunnen verwezenlijken. Mede dankzij Tennisschool Sport-Events en Totaal in Tennis heb ik één van mijn “grote” doelen meteen al na de eerste “officiële” opdracht mogen afstrepen. Namelijk het verzorgen van bijscholingscursussen voor  (A, B & C) tennisleraren in Nederland als Toegepast (sport) Psycholoog en tennisleraar. De KNTLB heeft de bijscholing van Sport Events en daarmee ook mijn cursus, bekroond met 3 Permanente Ontwikkelingspunten (PO). Daardoor heb ik besloten om Jouw Psychologisch Voordeel versneld in het leven te roepen dan ik in eerste instantie van plan was.

Het onderwerp van de cursus was Mental Battle Plan “Keep the good things good”. Deze versie “Keep the good things good” is speciaal op maat gemaakt voor tennisleraren. Een leerling kan iets “goed”, hij beheerst een techniek, maar toch zijn er momenten in een training of in een wedstrijd waarbij hij onder zijn niveau speelt. Op dat moment wordt de uiteindelijke prestatie te veel beïnvloed door (mentale of fysieke) “ruis”. Die “ruis” zorgt ervoor dat die leerling op dat moment niet optimaal kan “presteren”. In deze training worden er verschillende mentale vaardigheden behandeld die nuttig zijn bij het bestrijden van die mentale “ruis’, met in het bijzonder de mentale vaardigheid focus. Zowel naast als op de baan zijn we bezig geweest met de theorie en natuurlijk ook de praktijk. Hoe kan ik mijn leerlingen helpen om hun aandacht bij de “juiste” dingen te houden? Hoe kan ik mijn leerlingen helpen om vaker goed te presteren tijdens een tennisles maar ook tijdens een wedstrijd? En hoe verwerk ik dat in de tennislessen?

Het was voor mij een eer om dit te mogen doen. Ik ben blij dat ik op deze manier een positieve bijdrage kan leveren aan de tennissport en de psychologie. Het smaakt naar meer! Ik ben daarom ook blij dat we onze samenwerking gaan voortzetten middels het aanbieden van mentale clinics op tennisverenigingen.

Mogelijk vind u dit ook interresant:

Succesverhaal Frank Verdonschot 3

Succesverhaal Frank Verdonschot

Naast het bieden van persoonsgerichte oplossingen voor prestatievragen en het geven van clinics en trainingen is Jouw Psychologisch Voordeel actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het meewerken aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van de gehele sector. Met name het ondersteunen van de volgende generatie performance coaches is hierbij […]

Fontys & Sportcentrum Radboud University Nijmegen 5

Fontys & Sportcentrum Radboud University Nijmegen

Het succes van mijn “stage” bij het sportcentrum van de Tilburgse Universiteit kreeg al snel een vervolg. Met als projectleider Nicole Ebben, docente op Fontys Hogeschool HRM & Psychologie, en enkele studenten van dezelfde opleiding, zijn we een project gestart in samenwerking met het Sportcentrum van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ruim een jaar hebben […]

Top Tennis Training Brabant 7

Top Tennis Training Brabant

Top Tennis Training Brabant (TTTB) is een succesvolle & professionele tennisschool in Breda en omstreken. Vooral de ervaring van de eigenaren en de verschillende specialiteiten van de overige tennisleraren maakt deze tennisschool zo uniek in mijn ogen. Sinds 2009 ben ik officieel als tennisleraar bij TTTB en krijg ik ieder jaar weer de kans om […]