Tennisschool Sport-Events, Totaal in Tennis & KNLTB

Jouw Psychologisch Voordeel heb ik opgericht om jouw doelen, maar ook mijn persoonlijke “doelen” te kunnen verwezenlijken. Mede dankzij Tennisschool Sport-Events en Totaal in Tennis heb ik één van mijn “grote” doelen meteen al na de eerste “officiële” opdracht mogen afstrepen. Namelijk het verzorgen van bijscholingscursussen voor  (A, B & C) tennisleraren in Nederland als Toegepast (sport) Psycholoog en tennisleraar. De KNTLB heeft de bijscholing van Sport Events en daarmee ook mijn cursus, bekroond met 3 Permanente Ontwikkelingspunten (PO). Daardoor heb ik besloten om Jouw Psychologisch Voordeel versneld in het leven te roepen dan ik in eerste instantie van plan was.

Het onderwerp van de cursus was Mental Battle Plan “Keep the good things good”. Deze versie “Keep the good things good” is speciaal op maat gemaakt voor tennisleraren. Een leerling kan iets “goed”, hij beheerst een techniek, maar toch zijn er momenten in een training of in een wedstrijd waarbij hij onder zijn niveau speelt. Op dat moment wordt de uiteindelijke prestatie te veel beïnvloed door (mentale of fysieke) “ruis”. Die “ruis” zorgt ervoor dat die leerling op dat moment niet optimaal kan “presteren”. In deze training worden er verschillende mentale vaardigheden behandeld die nuttig zijn bij het bestrijden van die mentale “ruis’, met in het bijzonder de mentale vaardigheid focus. Zowel naast als op de baan zijn we bezig geweest met de theorie en natuurlijk ook de praktijk. Hoe kan ik mijn leerlingen helpen om hun aandacht bij de “juiste” dingen te houden? Hoe kan ik mijn leerlingen helpen om vaker goed te presteren tijdens een tennisles maar ook tijdens een wedstrijd? En hoe verwerk ik dat in de tennislessen?

Het was voor mij een eer om dit te mogen doen. Ik ben blij dat ik op deze manier een positieve bijdrage kan leveren aan de tennissport en de psychologie. Het smaakt naar meer! Ik ben daarom ook blij dat we onze samenwerking gaan voortzetten middels het aanbieden van mentale clinics op tennisverenigingen.

Wat jouw voorgangers van mij vinden

"Ik vind de actieve aanpak die JPV hanteert erg prettig. De workshop over doelen stellen slaat ook echt aan bij mijn groep. Verder denk ik dat spelers er onbewust meer mee bezig zijn dan we denken. Ik ben van mening dat het werk van JPV een toegevoegde waarde is voor de organisatie Handbalschool Brabant the Netherlands."

Hans de Rooij

Technisch coördinator & trainer Handbalschool Brabant the Netherlands

"Jitze weet door middel van een goede analyse heel goed bruikbare handvatten mee te geven die je als sporter helpen beter te presteren. Of je nu ergens tegenaan loopt of gewoon eens wilt ervaren wat je door middel van sportpsychologie kunt verbeteren, ik ben overtuigd dat zijn tips en trics je kunnen helpen tijdens je training en wedstrijd. Hij is betrokken en altijd bezig zichzelf te ontwikkelen volgens de nieuwste inzichten, waardoor je echt een team wordt en samenwerkt voor betere prestaties."

Joep Staps

Multi-atleet

"Je merkt goed dat de spelers die er echt iets mee kunnen er ook gebruik van maken, dat wil zeggen dat er vertrouwen is in JPV en dat is erg positief. Het is goed dat spelers er op deze leeftijd mee bezig gaan om er later profijt van te hebben. De samenwerking is erg prettig en de nuchtere aanpak van JPV spreekt me heel erg aan. Het zorgt ervoor dat de spelers de soms wat zweverige psychologie ook echt begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk."

Duncan van Cauter

Trainer Handbalschool Brabant the Netherlands