Mentale trainingen

Weet jij welk thema jou verder kan helpen? Schrijf je dan in voor één van deze trainingen. Klik op de mentale training voor meer informatie of om je aan te melden. Is er op dit moment geen training die past bij jouw hulpvraag of doel? Voel je dan vrij om naar andere mogelijkheden te informeren middels het contactformulier. We kunnen je dan laten weten wanneer jouw thema weer beschikbaar komt of we kunnen je eventuele andere mogelijkheden adviseren.


Mentale training thema’s

Wij organiseren meestal trainingen in ‘besloten’ groepen (zoals bij verenigingen, organisaties of bedrijven) daarvoor kan alleen intern worden ingeschreven. Lijkt één van deze bestaande trainingen jou ook wel iets voor jouw vereniging, organisatie of bedrijf? Vraag dan middels het contactformulier naar de mogelijkheden en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

– Mentaal strijdplan!

Maak een mentaal strijdplan en bereid je voor op alle afleidingen en uitdagingen. Deze reeks trainingen als geheel kan gezien worden als een totaalpakket, maar kunnen ook los van elkaar gevolgd worden.

  • Deel 1: Keep the good things flowing
  • Deel 2: Make a plan, make it better
  • Deel 3: Proactief en zelfverzekerd
  • Deel 4: Zelfspraak
  • Deel 5: Jouw optimale energieniveau
  • Deel 6: Aandacht richten
  • Deel 7: Visualisatie

– Goalsetting

Doelen stellen, ambities bespreekbaar maken, prioriteiten stellen, plan maken, enz.

– Aandacht richten

Leer hoe en wanneer jij je aandacht het beste kunt richten op de voor jouw belangrijke dingen.

– Optimaal arousal-level

Leer meer over spanning en hoe je daar meer controle over kunt krijgen.

– Omgaan met fysieke ruis

Leer omgaan met spanningen.

– Gedachten controle

Leer hoe je meer grip kunt krijgen op je gedachten.

– Zelfspraak

Leer hoe jij je prestaties kunt verbeteren door jezelf de juiste instructies te geven, aan te moedigen en jezelf bij de les te houden.

– Omgaan met mentale ruis

Leer weerstand bieden tegen negatieve, nutteloze en onrealistische gedachten.

– Visualiseren

Leer hoe je ook naast het veld jezelf kunt voorbereiden, je techniek kunt verfijnen, beter kunt worden en nog belangrijker hoe je jezelf kan leren om te gaan met de moeilijke fases van de te leveren prestatie.

– Zelfvertrouwen

Leer meer over zelfvertrouwen en hoe je die van jou of anderen positief kunt beïnvloeden.

– Motivatie

Leer hoe je jouw motivatie of die van een ander positief kunt beïnvloeden.

– Motivatie van tieners in de les

Motivatie van tieners in de les.

– Kinderen met probleemgedrag in de les

Wanneer is iets probleemgedrag en hoe ga je daarmee om?

– Tips voor (top)sportouders

Leer hoe je als ouder een positieve bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van je kind, ook dit thema bestaat uit een reeks trainingen; met o.a. onderwerpen zoals zelfvertrouwen, zelfstandigheid, motivatie, omgaan met spanningen, omgaan met emotie, enz.

– Omgaan met tegenslagen tijdens wedstrijden

Text

Wat jouw voorgangers van mij vinden

"Ik vind de actieve aanpak die JPV hanteert erg prettig. De workshop over doelen stellen slaat ook echt aan bij mijn groep. Verder denk ik dat spelers er onbewust meer mee bezig zijn dan we denken. Ik ben van mening dat het werk van JPV een toegevoegde waarde is voor de organisatie Handbalschool Brabant the Netherlands."

Hans de Rooij

Technisch coördinator & trainer Handbalschool Brabant the Netherlands

"Jitze weet door middel van een goede analyse heel goed bruikbare handvatten mee te geven die je als sporter helpen beter te presteren. Of je nu ergens tegenaan loopt of gewoon eens wilt ervaren wat je door middel van sportpsychologie kunt verbeteren, ik ben overtuigd dat zijn tips en trics je kunnen helpen tijdens je training en wedstrijd. Hij is betrokken en altijd bezig zichzelf te ontwikkelen volgens de nieuwste inzichten, waardoor je echt een team wordt en samenwerkt voor betere prestaties."

Joep Staps

Multi-atleet

"Je merkt goed dat de spelers die er echt iets mee kunnen er ook gebruik van maken, dat wil zeggen dat er vertrouwen is in JPV en dat is erg positief. Het is goed dat spelers er op deze leeftijd mee bezig gaan om er later profijt van te hebben. De samenwerking is erg prettig en de nuchtere aanpak van JPV spreekt me heel erg aan. Het zorgt ervoor dat de spelers de soms wat zweverige psychologie ook echt begrijpen en kunnen toepassen in de praktijk."

Duncan van Cauter

Trainer Handbalschool Brabant the Netherlands